Suroviny:
1/2 středně velkého celeru
1 balení seitanu speciál
brambory
sójové mléko
margarín Alsan Bio
konopné či sezamové semínko
sójová omáčka
mořská sůl
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, rozmixujeme je se sójovým mlékem a s trochou margarínu Alsan Bio. Během vaření si nakrájíme celer na drobné kostičky velikosti cca 0,5-1cm a pokrájíme nadrobno seitan. Na pánvi rozpálíme Alsan Bio (nebo olivový olej), přidáme nejprve celer a po chvilce i seitan, několik minut restujeme. Lehce zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti přidáme sůl. Podáváme ještě horké s bramborovou kaší, posypané konopným či sezamovým semínkem. Bramborová kaše má dle našich zkušeností nejlepší chuť právě s přidáním rostlinného margarínu Alsan Bio, i pokrmy restované a smažené na Alsanu Bio mají výbornou chuť, připomínající smažení na másle, dá se ale samozřejmě použít i olivový olej. Margarín Alsan Bio stejně jako ostatní suroviny zakoupíte například v prodejnách BIOOBCHOD.CZ.