Recept je přitom zcela jednoduchý a příprava zabere jen pár minut. Navíc z ultra zdravých surovin plných výživných látek!
Potřebujeme:
bio dýni hokkaido - malou nebo část větší
olivový olej
grilovací koření
lilek, papriku, cuketu či cokoliv jiného
Příprava:
Zapneme troubu na 120° a necháme ji chvilku nahřívat. Mezitím dýni zbavíme semínek a ukrojíme z ní několik dílků ve velikosti zhruba dlaně - jako steak :-) Položíme je na olejem vytřený plech slupkou dolů (neloupeme! bio hokkaido stačí jen opláchnout). Vrchní stranu těchto dílků potřeme olejem se směsí koření. Vložíme do trouby a na 150° pečeme zvrchu i zespodu cca 20-25 minut. Poté kousky dýně obrátíme tak, aby byly slupkou nahoru a znovu potřeme. Přidáme vedle nich nakrájené lilky, světle zelené papriky či plátky cuket silné cca 8mm, potřeme olejem s kořením a necháme dalších 20-25 minut péct. Poté už jen kontrolujeme podle zbarvení slupky dýně, jak moc je upečená a zda ji chceme mít méně či více propečenou a s jak křupavou kůrčičkou. Ostatní zelenina bude tou dobou již také hotová. Servírujeme 2-3 kousky "steaků" s ostatní zeleninou, můžeme podávat s marinádou, zálivkou, omáčkou či veganským dresingem.
Pozor - k této přípravě se hodí jen dýně hokkaido (nikoliv běžná "halloween" dýně) a výhradně v bio kvalitě - kvůli tomu, že ji budete papkat i se slupkou.
Nejlépe chutná ještě horká z grilu, ale výborné je to i jako studená chuťovka, když necháme kousky vychladnout a dojíme je později. Hokkaido má výbornou masito-tučnou chuť, je plné vitamínů a minerálních látek a perfektně zasytí.
Dotazník není zadán
to nemyslíte vážně. to není náhražka steaku a co hůř, ani náhražka receptu, je to jen opečený kus dýně
Odpovědět...Tato webová aplikace Sonic.cgi splňuje požadavky pro GDPR. Aktuální informace naleznete zde.