Co dělat s košíky plnými hub?

Co dělat s košíky plnými hub?

Jednoduchý recept na "dršťkovou" polévku z cca 10 středně velkých hub:

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm jednu velkou cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Orestujeme dozlatova, přidáme dvě lžíce hladké mouky a zpěníme na jíšku. Přidáme sladkou a pálivou papriku dle libosti (cca 1 čajovou lžičku), kmín, sůl a pepř. Zalijeme studenou vodou a povaříme. Vedle si nakrájíme houby na nudličky, nedáváme velmi tuhé části. Orestujeme je také na oleji cca 5 minut, mírně osolené, poté je přidáme do vařící polévky a necháme povařit. Pro správnou přípravu hub se doporučuje houby alespoň 10 minut vařit, aby byly stravitelnější. Polévku dochutíme protlačeným česnekem, majoránkou, podle chuti můžeme ještě přidat sladkou papriku a sůl. 

(Recept mírně upraven z webu kudlacek.blogspot.com, snad se nebudou zlobit, autor tam uvádí řadu zajímavých informací o použití hub. Autorství dršťkové i fotky je tedy z tohoto webu, nicméně v praxi i na veganský způsob ozkoušeno. Chce to jen použít správné houby... některé jsou totiž jedlé jen jednou :-) )


Dotazník není zadán


Napište svůj názor

*
*
*
*

* Vložením jakékoliv odpovědi se celé téma posune nahoru jako nejnovější, nevkládejte proto reakce na jiné téma bez použití odkazu 'odpovědět'.